Sydän on ehdottomasti mun lempparikuvio; se on se, joka on aina ensimmäisenä mielessä, mitä sitten väkerränkin! Muita sydänhöperöitä? :)
No, Ystävänpäivänä  jokaisella on oikeus -eikun siis velvollisuus, olla sydänhöperö!:) Mä olen yleensä ystävänpäivänä tehnyt sydänsämpylöitä, mutta tänä vuonna teinkin sitten sydämenmallisia jauhelihapihvejä:) Ne syötiin kyllä hyvällä ruokahalulla, mutta kukaan, ei kukaan (!) maininnut niistä yhtään mitään, tyyliin "olipas kivoja/mukavaa, kun eivät ole aina palleroita"! Persus, tuo asia se sitten melkoisesti kaivaa intoa näpertää jotain.

No, vaan teen siis tuon jauhelihataikinani aina niin, että nesteenä on piimää, taikka sitten jos hyvin sattuu, niin kermaviiliä. Joukkoon ketsuppia, mausteita & korppujauhoja. Sitten pilkottua sipulia rutkasti. Seuraavaksi jauhelihaa, josta suosin mahdollisimman vähärasvaista->paistijauhelihaa, taikka sitten naudanjauhelihaa. Jos käytän broilerin- taikka kalkkunanjahelihaa, niin lisäksi kaipaa sitten jotain rasvaisempaa kaveriksi, muutoin tuleepi liian kuivia. Viimeiseksi kananmunat, jotka sitoo & kuohkeuttaa taikinan. Tähän pistin vielä lisäksi väriä & makua, mutta ennenkaikkea tälläkertaa väriä, tuomaan pilkottua säilykepunajuurta. On muutenniin semmoista hommaa, että jos satut olemaan vaikkapas asiakaspalvelutyössä, niin pitää laittaa hanskat käsiin, kun pilkkoo->on meinaan punaiset kädet sitten seuraavanakin päivänä vielä.

Taikinasta taputtelin sydänmuottiin taikinaa, mutta koska muotti oli niin pieni & "sakarat" liian lähellä toisiaan, niin aloin muotoilemaan niistä sitten omannäköisiäni, ja se sitten toteutuikin, sillä sydämet kasvoivat & punkeroituivat kokoajan->mitä enemmän tein, sitä isompia olivat... Hih, minä mitään pieniä osaa tehdäkkään! ;D

Hyviä olivat, ja sain ainakin itselleni hyvän mielen, saas sitten nährä, että mitäs sydämellistä teenkään ensvuonna...



.1371808.jpg