Broileria meillä syödään todella paljon! Paistisuikaleita meidän lautasille eksyy harvemmin, niissä, kun on enemmän biojätteeseen menevää kalvoa, kuin itse syötävää. Filettä sen olla pitää :)
Tämä on helppo ruoka, kun tuleepi kätevästi uunissa->teen yleensä kahdeksi päiväksi kerrallaan, ja seuraavana päivänä nautinkin broilerin sitten kylmänä->ehdottomasti parasta kylmänä!! Onko muita, ketkä syövät broilerin mieluummin kylmänä? :) Mies tuota ei ymmärrä, ei sitten ollenkaan... Mutta, makunsa kullakin ;)

Elikkäpäs broilerinfileet ladotaan uunivuokaan niin, että kapeampi & leveämpi pää vuorottelevat->näin mahtuvat & kypsyvät parhaiten. Käytän useimmiten hunajamarinoituja, näinollen mausteita ei välttämättä tarvitse enää lisätä, mutta joskus tuleepi laitettua broilerimaustetta.

Päälle pilkottua sipulia & pohjalle vettä, jottei broilerit kuivu & tuosta nesteestä tuleepi sitten kastike. Sitten broilerit uuniin.

Broilereista otetaan tuo paistoneste/liemi, joka kaadetaan kattilaan. Saostetaan nestesaostuksella (= vehnäjauhojen joukkoon sekoitetaan lasissa tms. pikkukipossa vettä, ja tuo sitten kaadetaan kiehuvaan kastikenesteeseen). Jos nestettä on liian vähän (useimmiten on), niin voi lisätä joko vettä taikka sitten rvkermaa. Mausteeksi useimmiten riittää aromisuola->kannattaa tarkistaa maku, sillä broilereista tuleepi jo suolaa paistonesteeseen. Jos syödään riisin kera, niin kastike saa olla aikast sakeaa, jottei leviä pitkin lautasta & hypi syliin ;)

Kyytipoikana ehdottomasti omien marjapuskien niukasta sadosta tehtyä mustaherukkahilloa!

 1371807.jpg