Voidellaan iso uunivuoka. Vuokaan laitetaan pötköttelemään kirjolohifilee, joka maustetaan aromisuolalla & sitruunamehulla (käytän mieluummin pullotettua sitruunamehua, se sitruunanmallinen pullokin, kun on jo niin söpö;), jotka hierotaan pintaan. Päälle vielä reilusti pilkottua sipulia. Annan yleensä lohen maustua vähän aikaa (n. tunnin) vuoassa muovikelmun alla jääkaapissa, samalla sitruunamehu aloittaa sitten jo kypsentämään hieman kalaa. Sitten kala uuniin->lohi kypsyy nopeasti, mutta tämän kuvassa olevan yksilön kanssa meni aikast kauan, sillä oli tosi paksu filee! Pohjalle voipi lorauttaa pikkasen vettä, jottei lohi kuivu, mutta se ei saa uiskennella siellä, jottei tule vetistä & mene ihan murusiksi.
1371805.jpg