Kaalit tuntuu olevan hurrrjan isoja, jotenkas tätä tuleekin sitten yleensä niin paljon, että kiikutan tätä Rakkaalle ex-isäpuolellekkin parinkymmenen kilometrin päähän; rakastaa näet kaalilaatikkoa :)
Elikkäpäs homma aloitetaan sillä, että pilkotaan hienoksi 1 kaali, sitä kovaa kantaa ei tietenkään käytetä. Kaalisilppua keitellään vedessä jonkinaikaa, jotta pehmenevät jonkinverran. Kaadetaan vesi pois, ja sitten joukkoon aromisuolaa & reilusti tummaa siirappia. Saavat maustua silläaikaa, kun kypsentää tuota jauhelihaa.

Samaan aikaan keitellään toisessa kattilassa puuroriisiä->keitetään kypsäksi asti, ja sitten huuhdellaan kylmällä vedellä. Keitinveteen lorautin pikkiriikkisen öljyä.

400-800g (eli 1-2pkt, oman maun mukaan) jauhelihaa, jonka kypsennän mikrossa->helppoa, eikä tule tympeää paistinpannutiskiä. Kypsennettäessä pitää muistaa sekoitella & murustaa jauhelihaa aina välillä haarukalla. Lopuksi huuhdon jauhelihan kuumalla vedellä siivilässä, jotta saan siitä enimmät rasvat pois.
Sitten jauhelihan joukkoon vakiomausteeni->eli ketsuppia, aromisuolaa & jauheliha- ja/tai grilalusmaustetta. Sekoitellaan joukkoon vielä rutkasti pilkottua sipulia.

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään->helpompi versio. Jos haluaa, niin voi myöskin koota kerroksittain, jolloin riisit&jauheliha-sipuliseos sekoitetaan keskenään, ja ladotaan vuokaan vuorotellen kaalia & jauheliha-riisiä->alin & päällimmäinen kerros kaalia.

Seos kaadetaan voideltuun (mun lempparivoitelija on Lidlin juokseva margariini) vuokaan.

Joukkoon tuleepi vielä munamaito->eli 4isohkoa kananmunaa/litra maitoa.

Sitten laatikko uuniin pariksi tuntia muhimaan n. 175`C:n lämpöön:)

Kaveriksi puolukkasurvosta, joka on parhaimmillaan kohmeisena->eli survotaan jäisiä puolukoita & joukkoon reilusti sokeria.

P.S. Kaalilaatikon EI tarvitse olla pahaa!!! :D


1371856.jpg