torstai, 13. maaliskuu 2008
VIIKKO 3/2008 KAALILAATIKKOA
Elikkäpäs homma aloitetaan sillä, että pilkotaan hienoksi 1 kaali, sitä kovaa kantaa ei tietenkään käytetä. Kaalisilppua keitellään vedessä jonkinaikaa, jotta pehmenevät jonkinverran. Kaadetaan vesi pois, ja sitten joukkoon aromisuolaa & reilusti tummaa siirappia. Saavat maustua silläaikaa, kun kypsentää tuota jauhelihaa.
Samaan aikaan keitellään toisessa kattilassa puuroriisiä->keitetään kypsäksi asti, ja sitten huuhdellaan kylmällä vedellä. Keitinveteen lorautin pikkiriikkisen öljyä.
400-800g (eli 1-2pkt, oman maun mukaan) jauhelihaa, jonka kypsennän mikrossa->helppoa, eikä tule tympeää paistinpannutiskiä. Kypsennettäessä pitää muistaa sekoitella & murustaa jauhelihaa aina välillä haarukalla. Lopuksi huuhdon jauhelihan kuumalla vedellä siivilässä, jotta saan siitä enimmät rasvat pois.
Sitten jauhelihan joukkoon vakiomausteeni->eli ketsuppia, aromisuolaa & jauheliha- ja/tai grilalusmaustetta. Sekoitellaan joukkoon vielä rutkasti pilkottua sipulia.
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään->helpompi versio. Jos haluaa, niin voi myöskin koota kerroksittain, jolloin riisit&jauheliha-sipuliseos sekoitetaan keskenään, ja ladotaan vuokaan vuorotellen kaalia & jauheliha-riisiä->alin & päällimmäinen kerros kaalia.
Seos kaadetaan voideltuun (mun lempparivoitelija on Lidlin juokseva margariini) vuokaan.
Joukkoon tuleepi vielä munamaito->eli 4isohkoa kananmunaa/litra maitoa.
Sitten laatikko uuniin pariksi tuntia muhimaan n. 175`C:n lämpöön:)
Kaveriksi puolukkasurvosta, joka on parhaimmillaan kohmeisena->eli survotaan jäisiä puolukoita & joukkoon reilusti sokeria.
P.S. Kaalilaatikon EI tarvitse olla pahaa!!! :D
Kommentit