Tein pitkästä aikaa jauhemaksapihvejä -on jokseensakkin tympeää puuhaa niiden paistelu; joka paikka rasvassa sen jälkeen & huusholli käryä täysi, että eipä tule useinkaan tehtyä. Vaan maistuvatpahan sitten
paremmilta, kun ei niin usein syö;) En muuten edes pidä maksasta, mutta noita omia tekeleitäni kyllä syön...

Nooh, näitä aineksia tuli käytettyä:

Pari pakettia naudanmaksaa, siirappia, mausteita, pari omppua, pari isoa sipulia, 3-4 perunaa & 4 kananmunaa. Rakas, onnettoman pienestä opintotuesta aikoinaan kituuttelemalla joululahjaksi itselleni hankkimani monitoimikone on oikea aarre tässä puuhassa!->Ensin raastoin sillä porkkanat (on muuten pakkomielle, että maksapihvien & verilättyjen kanssa pitää olla aina porkkanaraastetta & itsetehtyä puolukkasosetta).
Sitten vaihdoin koneeseen soseterän, ja soseutin/jauhoin maksan, josta olin poistellut niitä saamarin kalvoja sitä ennen. Sitten sekaan reilusti siirappia & mausteita (mustapippuria, jauhelihamaustetta pikkuisen & aromisuolaa). Seuraavaksi raastinterä paikoilleen, ja raastin joukkoon pari omenaa & perunoita. Viimeiseksi lisäsin pilkotut sipulit & kananmunat, ja sitten taikina sekaisin sekoitusterällä.
Ja sitten alkoikin se tympein, eli paistopuuha. Paisteltuani pihvit lättypannulla, pistin ne vielä uuniin siksi aikaa, kun sain muusin & kastikkeen tehryksi.

Kaverina oli muusia (perunoita kuorin 5l kattilallisen jo edellisenä yönä, niinkuin nuo porkkanatkin, helpottaa kummasti, kun jaksaa hieman nähdä vaivaa jo edellisenä päivänä!), maitokastiketta, porkkanaraastetta höystettynä raejuustolla sekä vesimelonipalloja. Siihen vielä naapuripaikkakunnan kotileipomon hyvää ruisleipää & piimää, niin johan tulikin sitten taas ihan ähky olo...

Joku oli mennyt poistamaan kuvan kamerasta, jotenkas sitä nyt sitten ei ole valitettavasti tähän laittaa:/ Taitavat pitää mua jo hulluna tässä huushollissa, ottaa ny ruoistakin jo kuvia... :D Hih!