Näihin tuleepi yleensä perunat tehtyä jo edellisenä iltana/yönä valmiiksi, sujuupi sitten homma joutuisammin, kun yrittää päikkäriaikaan saada kaiken valmiiksi. Elikkäpäs kuorin ison kasan (joskus tuli jopa punnittua, että paljonko meni perunoita, ja paljonko (tosi paljon!:( ) oli hukkaprosentti) perunoita & viipaloin ne. Sitten kylmään veteen odottelemaan. Perunaviipaleita ladotaan voideltuun uunivuokaan aina niin, että edellinen kerros peittyy. Väliin aromisuolaa & valko- ja/tai sitruunapippuria, pilkottua sipulia & Aurajuustoa. Kätevin Auraversio on muutenniin ne pusseissa olevat murut:) Käytän yhteen isoon vuoalliseen 1 pussillisen Auraa, parempaa tulisi, jos käyttäisi enemmän, mutta tuokin riittää:)
Päällimmäiseksi kannattaa valita isoja viipaleita. Noi päällimmäiset on niitä, mitkä paistuu rapeiksi, ja ovat meillä ne, jotka häviää ensimmäisenä, saapi pitää puolensa ihan tosissaan ;)
Joukkoon kaadetaan rvkermaa (elikkäpäs suomennettunua ruoanvalmistuskermaa, vai mitä ne nyt onkaan...), itse käytän 15% kermoja, muista tulee turhan litkuja. Kermaa 2purkillista, eli 4-5dl.
Sitten perunat uuniin muhimaan 200asteeseen.

1371800.jpg